İstanbul Barosu’na üye Avukat Mehmet Emin Şentürk, geçen 28 Nisan’da aracı ile şehir dışında hareket halindeydi. Av. Şentürk, Düzce Konuralp’ta geçtiği esnada saate 70 kilometre olan hız limitini, fark etmeden aştı.

427 LİRALIK PARA CEZASI

Elektronik Denetleme Sistemi, Av. Şentürk’ün 70 kilometrelik hız limitini 79 kilometre olarak geçti. Düzce Trafik Düzenleme ve Denetleme Büro Amirliği, Av. Şentürk adına kayıtlı araca 427 liralık idari para cezası kesti.


Avukat Mehmet Emin Şentürk

EMNİYETE KARŞI DAVA AÇTI

Söz konusu ceza Şentürk’e tebliğ edildi. Şentürk, idari para cezasının iptali için Düzce 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne karşı açılan davada hakimlik, hız limiti aşımlarında yüzde 10’luk bir tolerans payının olduğuna işaret etti. Hakimlik, buna göre yüzde 10’luk tolerans eklendiğinde Şentürk’ün, yalnızca saate 2 kilometre hızlı olduğunu tespit etti.

CEZA İPTAL EDİLDİ

Hakimlik söz konusu rakamın da kabul edilebilir olduğuna işaret etti. Hakimlik, kesilen idari para cezasını 12 Eylül tarihli kararı ile kesin olarak iptal etti. Anılan karar, benzer durumu yaşayan milyonlarca araç sürücüsünü yakından ilgilendiriyor.