Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Tv5’te yayımlanan Kulis Ankara isimli programa konuk oldu. 

Gültekin, AK Partili Melih Gökçek’in döneminde 801 milyon dolara mal edilen ve atıl durumda kalan Ankapark hakkında konuştu.

Programa telefon ile bağlanan görevden alınan AKP’li eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 18 Temmuz’da belediye devredilen Ankapark’ın yıkık ve atıl durumda olmasının sebebinin ABB Başkanı Mansur Yavaş olduğunu iddia etti.

Gökçek, “Bu park doğrudan doğruya sırf Mansur Yavaş beyin, Melih Gökçek’in vizyonu altında ezilmesinden bu hale gelmiştir. Gerekli önlemler alınmamıştır. Burası perişan ettirilmiştir” dedi.

'SİZİN VİZYONUNUZ ALTI MİLYAR DOLARLIK JELİBON KADAR'

Gültekin, bu iddia üzerine Gökçek’in katıldığı bir programda “yer altında altı milyar dolarlık jelibon rezervi bulundu” açıklamasını hatırlattı. Gültekin, “Sizin vizyonunuz altı milyar dolarlık jelibon kadar. Ne vizyonu ya. Bu paraları gömdünüz halkın parasını yedirdiniz” dedi.

'SİZ CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN GÖREVDEN ALINAN BİR VATANDAŞSINIZ'

Gökçek, ayrıca Gültekin’in sözlerine sinirlenerek, “Böyle büyük ayaklarda durma çocuğum yaşındasın haddini bil” dedi. Gültekin, Gökçek’e cevap olarak, “Ben 36 yaşında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir bürokratıyım. Siz ise 2017’nin Ekim ayında Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınan bir vatandaşsınız. Yaşın burada bir önemi yok. Eminim benden daha küçük çocuklar bile bu projelere paraları gömmezdi” dedi. 

YAĞCILIK TARTIŞMASI

Gökçek, Gültekin’in haberankara’nın sahibiyken yağcılık yaparak ödül dağıttığını iddia etti. Gültekin, Gökçek’in bu iddiasına da şöyle yanıt verdi:

“Heyecanlanmadan. Bana yağ çekti diyor buna cevap vermem lazım. O heyecanını alalım. Çünkü o gazetecilerle alay etmeye şiar edinmiş. Ben haberankara’nın sahibiyken satmamışken ödül törenleri düzenliyordum. O dönemde yaptığı bir köprüden ödül almış. Aynı törende Fethi Yaşar da var yılın siyasetçisi ödülü alan Mansur Yavaş da var. Bu aslında ödülün projeye duyulan ilgi. Ben şerefimle gazetecilik yaptım. Kime ne yağ yapacağım? Yedi sülalemi araştırsınlar benim kimseye borcum yok. Beypazarı küçük bir kasaba sıfır turist. Mansur Yavaş diye bir adam geliyor. Oradaki evleri hem sivil toplum kuruluşlarına hem de oradaki şirketleri harekete geçirerek yeniliyor. 500 bin turist gelir hale geliyor. Uluslararası akademik tezlere konu oluyor. Kendisine gönderebilirim. Herkes Beypazarı’nın başarısını biliyor”