Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Hızla ilerleyen alevler yerleşim yerlerine sıçradı.

Marmaris’e bağlı İçmeler Turunç mevkisinde ormanlık alanda bugün saat 15.45 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler yerleşim yerlerine ve Turizm Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli’ne sıçradı.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, itfaiye ekipleri, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor. Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölgenin deniz trafiğine kapatıldığı öğrenildi.

YERLEŞİM ALANLARINA YAKIN

Ekipler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve yerleşim alanlarına da yakın konumdaki yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Alevlerin sıçradığı uygulama otelindekiler tahliye edildi. Yangın ayrıca bölgede bir villaya da sıçradı" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD, Marmaris'teki yangına ilişkin açıklama yaptı. AFAD'dan yapılan açıklama şöyle:

"Marmaris bölgesinde çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır. Yangına OGM, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir."

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, İçmeler'deki yangının kontrol altına alındığını açıkladı.