İstanbul Etiler'de 20 Mayıs 2022'de MasterChef yarışmasının ünlü şefi Somer Sivrioğlu'nun restorantının istinat duvarının çökmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Feci olayla ilgili iddianame tamamlandı. Somer Şef ve 6 kişi hakkında 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapsi istendi.

Feci olay 20 Mayıs 2022'de İstanbul Etiler'de Somer Sivrioğlu'nun restoranında meydana geldi. Somer Şef'in Etiler'deki lüks restorantının istinat duvarı çöktü, yoldan geçen Ürdünlü eski diplomat Ahmet Muhammed Salem Lubbad hayatını kaybetti.

Bakan Işıkhan rakam söylemişti... İBB'den SGK borcu açıklaması Bakan Işıkhan rakam söylemişti... İBB'den SGK borcu açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili iddianameyi tamamladı. Sabah'tan Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre iddianamade, Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal, Gülay Kula, Sevinç Kula, Mehmet Levent Kula, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal şüpheli olarak yer aldı.

7 İSİM HAKKINDA HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Şüphelilerin, bahçe duvarının çökme riski olduğunu bilmelerine rağmen gerekli önlemleri almadıkları ve duvarın çökmesi sonucu kişilerin ölümüne veya yaralanmasına neden oldukları ifade edildi.

Aralarında Somer şefin de olduğu 7 isim hakkında 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi.

İSTİNAT DUVARI RESTORANIN SORUMLULUĞUNDA

Bilirkişi raporunda istinat duvarının restoranın sorumluluğunda olduğu; Duvarın çok eski tarihlerden itibaren hava fotoğrafları incelendiğinde var olduğu ve parsel sınırı gibi eski tarihlerde inşa edildiği gerekçeleri ile fili kullanımın olaya konu işletmeye ait olduğu kanaatine varıldı.