Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre, Fransa Ligi'nde en çok kaanan ilk 10 futbolcusunu açıkladı. Yapılan sıralamaya PSG'nin oyuncuları damga vururken Fransız futbolu Kylian Mbappe'nin aldığı maaş dikkat çekti.

İlk sırada yer alan aylık brüt 6 milyon euroluk kazancıyla Kylian Mbappe bulunurken, ikinci sırada ise aylık 3,675 milyon euroluk brüt maaşıyla Neymar yer aldı. Lionel Messi ise 3 milyon 375 milyon euro ile üçüncü sırada buldu.

72 MİLYON EURO'LUK EK BONUS

PSG ile olan sözleşmesi 2021 yılında sona eren Mbappe, Real Madrid'e gitmekten son anda vazgeçmişti. 2025 yılında sona erecek olan sözleşmesinde sezon başına alacağı 72 milyon euroya ek bonus kazançlarının da olduğu belirtiliyor.

TOPLAMDA 630 MİLYON EURO

Mbappe, PSG'den toplamda alacağı 180 milyon euroluk sadakat bonusunun haricinde kulüpte kaldığı 1. yıl için ekstra 70 milyon euro, 2. yıl 80 ve 3. yıl 90 milyon euro alma maddesi bulunuyor. Mbappe eğer 2025 yılına kadar PSG'de kalırsa toplam 630 milyon euroluk kazancıyla tarihe geçecek. 

PSG'nin yıldız futbolcusu Mbappe, bu maaşıyla dünya tarihinde kulübünden en yüksek maaş alan futbolcu olarak yer alıyor.