Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yer değiştirme işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlerle ilgili konuşarak, öğretmenlere yeni bir hak tanındığını duyurdu.

EK YER DEĞİŞTİRME HAKKI

Açıklanan karara göre, onaylı ön başvurusu bulunan ancak atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlerin aile birliklerinin sağlanması amacıyla ek yer değiştirme hakkı verildi.

BAŞVURULAR 24-27 OCAK ARASI

Başvuruların ise 24-27 Ocak tarihleri arasında alınacağı bildirildi. Duyuruda yer alan 23 ilden birindeki tercihler dikkate alınarak değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Göreve geldiğimiz günden beri her fırsatta öğretmenlerimizle bir araya geliyor, taleplerini alıyor, politikalarımızı buna göre şekillendiriyor ve gerekli adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz. Bu çerçevede yaz aylarından beri öğretmenlerimizden gelen talepleri sürekli dikkate aldık.

Atama ve yer değiştirme takvimini hiç olmadığı kadar çok çalıştırdık. Şimdi de gelen talepleri yeniden değerlendirerek norm fazlası oluşturmayacak şekilde yeni bir değerlendirme daha yapmaya karar verdik. İnsanlık tarihine her daim yön vermiş büyük medeniyet birikimimizin temel yapı taşlarından biri olan 'aile', toplumumuzun çekirdeği; milletimizi var ederek kenetleyen en kıymetli ögedir. Toplumların ve nesillerin inşasında böylesine yapısal ve eğitsel işlevi bulunan aile kurumunu, karar süreçlerimizde her zaman merkeze alıyoruz.

Dünya kültürleri 'Medeniyetler Buluşması' temasıyla bir araya gelecek Dünya kültürleri 'Medeniyetler Buluşması' temasıyla bir araya gelecek

Bakanlık olarak büyük bir aile ikliminde Türkiye Yüzyılı idealimizi gerçekleştirebilmek için hep beraber çalışacağız. Bu kapsamda öğretmenlerimizin aile birliklerinin sağlanması için her türlü imkanı seferber etmekteyiz. En büyük gücümüz olan öğretmenlerimizin aile bütünlüğü yönündeki talepleri başta olmak üzere beklentilerini maksimum seviyede karşılamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.