Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında sanatçı Melek Mosso 3 Haziran'da kentte bir konser verecekti. Isparta Belediyesi tarafından duyuruları yapılan konserle ilgili de kamuoyunda bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından tepkiler dile getirildi.

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından dün ortak yayınlanan açıklamada, belediyenin “halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan” konserler düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Melek Mosso konserinin iptal edilmesi talep edilirken, “Ahlaksızlığı özendiren hiçbir şarkıcı halkımız nezdinde sanatçı olarak kabul edilmeyecektir” ifadesine yer verildi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Kaya, Melek Mosso konserine sert tepki göstererek, 'Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?' dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de akşam saatlerinde sosyla medya hesabından konserlerin afişini yeniden paylaştı. Mosso’nun konserine burada yer verilmediği görüldü.

MELEK MOSSO'DAN AÇIKLAMA

Şarkıcı Melek Mosso Isparta’daki konserinin iptal edilmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Mosso’nun açıklaması şu şekilde:

“Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci yaşlısı milyonlarca sevenim var.Bir kaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak,kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, VERMEYECEĞİZ…Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz”



NE OLMUŞTU?
Sanatçı Melek Mosso, daha önce verdiği bir konserinde “Açmak istiyorsanız açın, konuşmak istiyorsanız konuşun. Kimsenin nasıl davranmanız gerektiğini, ne yapmanız gerektiğini, nasıl giyinmeniz gerektiğini söylemesine ihtiyacınız yok kızlar. Sizin kendi kanatlarınız var. Kimsenin kanatları altında durmaya ihtiyacınız yok. Uçun” ifadeleri kullandığı için hedef gösterilmişti.