Melike Şahin, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşacak 'Atatürk'e saygı Albümü' projesinden çıkarıldı. Projenin yapımcısı Murat Yıldırım, Şahin'i "saygısızlık" ile suçlayarak, "Öğretmenlere saygısızlık, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e de yapılmış demektir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın karara ilişkin açıklaması şöyle:

“Geleceğe miras kalacak bir çalışmaya imza atıyoruz. Ata’nın sevdiği şarkılar ‘Vasiyet’ albümünde 9 çok değerli sanatçı tarafından seslendiriliyor. Bir şarkı için de Melike Şahin’e teklifte bulunmuştuk. Ama onu projemizden çıkardık. Öğretmenlere saygısızlık, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e de yapılmış demektir.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) düzenlediği öğretmenlere özel konserde sahne alacak olan şarkıcı Melike Şahin, şiddetli rüzgar nedeniyle konsere çıkmamıştı. Saatlerce konser alanında bekleyen öğretmenler Şahin'e tepki göstermişti.

Ardından yapılan açıklamalarda da, İBB Kültür ile Melike Şahin'in farklı söylemleri olmuştu.

Melike Şahin, sahneye çıkmak için son ana kadar beklediğini ancak hem İBB hem de ekibinin güvenlik nedeniyle konseri iptal ettiğini söylerken, İBB Kültür ise sosyal medya paylaşımında, şarkıcının ekibinin sahneye çıkmak için ikna edilemediğini açıklamıştı.

The Beatles'ın gizlenen belgeseline yayın kararı The Beatles'ın gizlenen belgeseline yayın kararı

Şarkıcı Şahin, "Çok rüzgar varmış. Benimle hiç alakası yok bu aksaklığın." açıklamasını yaparken, İBB Kültür'den yapılan açıklamada ise, "Tüm çabaya ve verdiğimiz bütün güvenceye rağmen Melike Şahin'in ekibi sahneye çıkmaya ikna olmadı" ifadesi kullanmıştı.

Melike Şahin, tepkiler üzerine sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı

"Çok üzgünüm. Bu akşamki Feshane konserimiz ertelendi. Son ana kadar hazırda bekledim yemin olsun. Çok rüzgar varmış. Hem belediye hem ekibim riskli buldular güvenliğimiz için. Oysa çok özlemiştim konserlerimi ve özel olacaktı bu akşam öğretmenlerimizle. Benimle hiç alakası yok bu aksaklığın, yine de özür dilerim bu hayal kırıklığı için."