İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

Genel Başkan Meral Akşener, partisinin Ankara adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu duyurdu.

Emin Gürses: MHP'nin kapatılması için parti içinde çalışanlar var Emin Gürses: MHP'nin kapatılması için parti içinde çalışanlar var

MANSUR YAVAŞ'I HEDEF ALDI

Topel, adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı da hedef aldı:

"Cumhuriyetimizin 100. yılında Ankara için adaylığa layık görülmek, benim için büyük bir onurdur. Ankara hak ettiği yerde değildir. Tam bir asırdır başkent olan Ankara, mevcut potansiyelini yerine getirememiştir. İstihdam olanakları ile anılması gereken Ankara, durağanlığın kenti olmuştur. Son 30 yıla baktığımızda Ankara ziyandadır. Son 5 yıla bakıldığında, Ankara emekli bir başkente çekilmiştir. Hızla gelişen dünyaya ayak uyduramayan, vizyonsuz ve vasatın altındaki belediyeciliğe karşı bir yönetim anlayışını temsil ediyoruz."

DAHA ÖNCE ADI GEÇMİŞTİ

Yerel seçimlere yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürerken, merakla beklenen İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusu günler öncesinden yanıt bulmuştu.

Cumhuriyet’in kulislerden edindiği bilgiye göre; İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cengiz Topel Yıldırım’la adaylık konusunda uzlaşmaya varmıştı.