Mersin Belediye Meclis'inin salı günü yapılan gergin ve olaylı geçen meclisten yeni görüntüler ortaya çıktı.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI MÜDAHALE ETMEDİ VE İZLEMEKLE KALDI

AK Parti gençlik kollarından yaklaşık 300 kişinin salonu basmak istediği iddia edildi. Yaşanan arbedeyi ise bir emniyet müdür yardımcısının müdahale etmeden izlediği önü sürüldü.

İddiayı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabından paylaştı.

Ortaya çıkan görüntülere göre meclis oturumu tartışmalı ve gergin devam ederken AK Parti  gençlik kolları mensubu olduğu öne sürülen yaklaşık 300 genç toplantının yapıldığı kongre salonuna geldi.

GÜVENLİK VE PARTİLİLER ENGEL OLDU

İçeriye topluca girmek isteyen grup, kapıdaki özel güvenlik, partililer ve belediye görevlilerinin engelini aşamadı.

Salona girmelerine izin verilmeyen grup ile görevliler arasında zaman zaman sert itiş kalkışmalar ve tartışmaların yaşanması görüntülere yansıdı.

İddiaya göre elinde telsiz bulunan emniyet müdür yardımcısının ise gerilimi sadece izlemekle yetindiği bina dışında beklemekte olan çevik kuvvet polis ekibine herhangi bir müdahalede bulunmama emri verildiği ileri sürüldü.

'SALONU BASMAYA KALKTILAR'

CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır ise vahim iddiayla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Mersin Büyükşehir Belediye Meclis'inde AK Parti Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak meclis adabına uymayan tavırlar sergiledi ve AK Partili bir grubu çağırarak meclisi bastırmaya kalkıştı.

Daha vahimi emniyet olaylara seyirci kaldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su! Siz AKP'nin valisi değilsiniz! Kendinize gelin!"