Meta'nın Küresel İşler Başkanı Nick Clegg, Meta'nın Trump'ın "önümüzdeki haftalarda" geri dönmesine izin verileceğini yazarak "Diğer tüm Facebook veya Instagram kullanıcıları gibi, Trump da topluluk standartlarımıza tabidir. Trump'ın daha fazla ihlal edici içerik yayınlaması durumunda, içerik kaldırılacak ve ihlalin ciddiyetine bağlı olarak bir ay ile iki yıl arasında askıya alınacak" diye ekledi.

‘OLAĞANÜSTÜ KARAR’

Trump, 6 Ocak 2021'deki Kongre ayaklanmalarının ardından Meta platformlarından çıkarıldı. Ayaklanmalar sırasında seçimde hile yapıldığına dair asılsız iddialar yayınladı, giderek şiddetlenen protestocuları övdü ve başkan yardımcısı Mike Pence'i kınadı.

Clegg, askıya almanın "olağanüstü durumlarda alınan olağanüstü bir karar" olduğunu ve Meta'nın "askıya almanın iki yıllık sürenin ötesine uzatılmasını haklı kılacak kadar olağanüstü koşulların devam edip etmediğini" tarttığını söyledi.

Nihayetinde şirket, platformlarının "açık, halka açık ve demokratik tartışma" için erişilebilir olması gerektiğine ve kullanıcıların "Amerika Birleşik Devletleri'nin eski bir başkanından ve bu görev için ilan edilmiş bir adaydan tekrar haber alabilmesi gerektiğine" karar verdi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER