Milyarlarca kullanıcıya sahip sosyal medya kuruluşları WhatsApp, Facebook ve Instagram’ın da bünyesinde bulunduğu Meta şirketi, metin tabanlı bir yazılım üstünde çalıştığını açıkladı.

TWİTTER'A RAKİP OLABİLECEK Mİ?

euronews'de yer alan haberde, iddialar ilk olarak MoneyControl ve Platformer sitelerinde yer alırken Meta sonrasında merkeziyetsiz bir sosyal medya platformu üzerinde çalışmalar yapıldığını doğruladı. 

Meta şirketi yaptığı açıklamada, metin güncellemelerinin sosyal medyada paylaşılması için yeni bir sosyal medya platformu oluşturulması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

MERKEZSİZ SOSYAL AĞ PROJESİ

"Metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız, merkezi olmayan bir sosyal ağ oluşturuyoruz" ifadelerinin yer aldığı Meta şirketinin yaptığı açıklamada, "içerik oluşturucuları ve tanınmış kişilerin ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeleri zamanında paylaşabilecekleri ayrı bir alan için önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz.” denildi.

MUSK'A RAKİP Mİ GELİYOR?

Bu yeni sosyal medya platformunun milyarder Elon Musk’ın satın aldığı ve son dönemde önemli sorunlar yaşayan Twitter’a ciddi bir rakip olması bekleniyor.