Bugün yurt genelinde sıcaklıklar yüksek seyredecek. Hafta sonu ise sıcaklıkların 9 dereceye kadar düşüp gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Özel'den 1 Mayıs adımı: Yerlikaya'ya telefon Özel'den 1 Mayıs adımı: Yerlikaya'ya telefon

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul dahil pek çok bölge için uyarılarda bulundu. Şen paylaşımında, "Salı günü gömlek ile hafta sonu montları tekrar çıkartın" notunu düştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı haftalık raporda hafta sonuna doğru yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. Perşembe günü Kuzey ve Batı'dan gelecek olan soğuk hava dalgasıyla sıcaklıklar 8-9 dereceye kadar düşecek. Yağışlar, hafta sonu yurt genelinde etkili olacak.

"MONTLARI TEKRAR ÇIKARIN"

Bugün Pazartesi Doğu Anadolu'nun doğusunun dışında yağış yok. önümüzdeki 3 gün sıcaklıklar yükselecek. Tüm yurtta ortalamanın 5-9 derece üzerine çıkacak. Salı-Çarşamba, İstanbul 27, Antalya-İzmir-Samsun 30C. Perşembe günü Batı'da yağış başlayacak, hafta sonu da devam edecek.

Perşembe günü başlayacak yağışla birlikte ortalamanın üzerinde olan sıcaklıklar hissedilir derecede düşerek ortalamanın altına düşecek. Bu düşüş Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgelerinde 8-9 dereceye varacak. Salı günü gömlek ile hafta sonu montları tekrar çıkartın.