Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 günlük hava durumu tahmin raporunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "(12 - 18 Aralık 2023) İç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde artarak ülke genelinde mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor." denildi.

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, Adana çevrelerinde bu gece saatlerine kadar yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak görülecek. 

Bölge sakinlerinin sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

MERSİN İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, Mersin'in batısında etkili olan yağışların, önümüzdeki 3 saatlik periyotta Mersin'in doğu kesimlerini etkisi altına alarak yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı öngörülüyor.

TİP vazgeçmiyor: Taksim Meydanı'na yürüme kararlılığı sürüyor TİP vazgeçmiyor: Taksim Meydanı'na yürüme kararlılığı sürüyor

Bölge sakinlerinin sel, su baskını, yıldırım ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.