İstanbul dahil birçok kentte kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji’den İstanbul için bugün ve yarın için yeniden kar alarmı verildi. Öte yandan yarın İstanbul dahil 4 kent için sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte tüm yurdu esir alan kar, sağanak ve soğuk hava ile ilgili tüm detaylar…

İstanbul'un yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde kar yağdı. Pendik'te Aydos Ormanı bölgesi ve çevresi kar yağışının ardından beyaza büründü. Oluşan kartpostallık manzara havadan görüntülendi.

4 KENT İÇİN SARI ALARM VERİLDİ

Meteoroloji yarın Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, İzmir için sarı kodlu uyarıda bulundu.

KARTPOSTALLIK KAR MANZARASI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul'da yağan yağmur, bu sabah havaların soğumasıyla birlikte yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının 0 ile -2 arasında değiştiği Aydos Ormanı ve çevresi kar yağışı nedeniyle beyaz gelinliğini giydi. Pendik’te tepeye yakın binaların ise çatıları karla kaplandı. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu mahalleler havadan görüntülendi.

Erdoğan, Miçotakis ile görüştü: Çözülemeyecek sorunumuz yok Erdoğan, Miçotakis ile görüştü: Çözülemeyecek sorunumuz yok

İSTANBUL'UN BİRÇOK İLÇESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Pendik, Kartal, Tuzla, Sultanbeyli ve Ataşehir'de aralıklarla sulu kar yağarken Ümraniye'nin yüksek kesimleri ile Üsküdar Çamlıca Tepesi'nde kar yağışı etkisini gösterdi. Avrupa Yakası'ında ise Arnavutköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Başakşehir'de kar etkisini göstermeye devam ediyor.

Kar yağışının görüldüğü bölgelerde görüş mesafesinin de düşmesiyle sürücüler trafikte daha dikkatli araç kullandı. TEM oto yolu ve D-100 kara yolunda araç yoğunluğu meydana geldi.

“KAR YAĞIŞI BU GECE DE DEVAM EDECEK”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul’da bu bugün yükseklerde karla karışık yağmur ve kar var. Rüzgar kuzeyden fırtına hızına ulaşacak. Deniz etkisinden dolayı kuzeyi başta olmak üzere zaman zaman kar yağışı kuvvetlenebilecek. Sıcaklık 4 C. Kış lastiğiniz yoksa aracınızla çıkmayın. Kar bu gece de devam edecek. Şehir içinde karla karışık yağmur var.