Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bugün Marmara'nın doğusunda, İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli, Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak olacağı tahmin ediliyor.

Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ile yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Açıklamada ayrıca Kütahya'nın kuzeyi, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği de ifade edildi.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yarınki yağış uyarısı paylaşıldı.

Bugün Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Çubuk, Kalecik ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirilen açıklamada, sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı tedbirli olunması istendi.

HAVA NASIL OLACAK?

Sıcaklıkların düşmesi ve kuvvetli rüzgar, ülke genelinde etkisini sürdürmeye başladı. Meteoroloji İstanbul ve Ankara için uyarılarda bulunurken, rüzgarın 18 Mayıs ilk saatlerinden itibaren etkisini artıracağı duyuruldu. Denizlere ait meteorolojik uyarıda ise, "Denizlerimizde (Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!" denildi. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, Ankara, İstanbul 17,18,19 Mayıs 2023 hava durumu tahminleri...

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 18.05.2023 Perşembe günü Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Kütahya'nın kuzeyi, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, sel, su baskını , yıldırım , ulaşımda aksamalar, yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde azalacağı ve kuzey, iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.