İstanbul’da Ocak 1996 yılında görevi başındayken gözaltına alınıp öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe milletvekili aday adayı olmak için memur olarak çalıştığı kurumdan dün istifa etti.

'SESİMİZİN DAHA GENİŞ KİTLELERE DUYURMAK İÇİN'

Halk Tv'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Göktepe’nin Türkiye İşçi Partisi’ne adaylık başvurusu yapacağı öğrenildi. Göktepe siyasete atılmasının en büyük nedeninin adalet duygusu olduğuna dikkat çekti. Göktepe, adaletin ekmek ve su kadar elzem bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Eğer o duygu yeterince, gerektiği gibi olsaydı bugün deprem, sel, iş cinayetleri, gözaltında kayıplar, kadın cinayetleri, çocuk tacizleri bu denli olmazdı. Yıllarca bizlerin de ötelediği laiklik konusu ve ayrıca emeğin hakkını alması için, yoksulluğun geldiği boyutların sorgulanması, bir nebze de olsa dillendirilmesi ve sesimizi daha geniş kitlelere duyurmak için bu sürecin bir yol olduğunu düşündüm” dedi.

'DÖVÜLEREK KATLEDİLDİ'

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, Ümraniye Cezaevi’nde öldürülen tutukluların cenazesini “Mutlaka ben izlemeliyim” diyerek, Alibeyköy’e gitti. Ancak, “Sarı Basın Kartı” olmadığı gerekçesiyle ilçeye sokulmadı. Haberi izlemekte ısrarcı davrandı ve gözaltına alındı ve yüzlerce insanla birlikte Eyüp Kapalı Spor Salonu’na götürüldü. Burada işkenceci polisler tarafından dövülerek katledildi.

Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe kamuoyunun yakın tanıdığı bir isim. KESK’e bağlı TÜM BEL SEN Sendikası’nda aktif olarak emek mücadelesi yürüten Göktepe ayrıca bir insan hakları savunucusu.