Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in dün Ankara'da evinden çıkarken motosikletli bir şahıs tarafından öldürülmesinin ardından MHP ve Ülkü Ocakları’nın konuyla ilgili bir açıklamada bulunmaması dikkat çekti.

2020 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılan ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapan Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir apartmandan çıktıkları sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda yaralanan Sinan Ateş kaldırıldığı hastanede öldü. Arkadaşı Selman Bozkurt ise omzundan yaralandı. Sinan Ateş’in yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt’un silah kanununa muhalefet, 3 adet kasten yaralama, bir taksirle yaralama, bir iş yerinden ve kurumdan hırsızlık bir adet oto hırsızlığı suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.

Muhalefet partileri Ateş’in ölümüyle ilgili “taziye mesajı” yayınlayıp cinayete tepki gösterirken, MHP ve Ülkü Ocakları ise cinayete sessiz kaldı. MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesi de bugünkü manşetinde eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine yer vermedi.

turkgun -1

Konuyla ilgili MHP’li bir yetkili de açıklamada bulunmadı.