MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Türk Tabipleri Birliği'nden "Türk" ibaresinin çıkarılması ve "Tabipler Birliği" olarak değiştirilmesi için hazırlanan için kanun teklifini sundu.

BAHÇELİ "KAPATILSIN" İSTİYOR

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ye karşı yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına dair bazı sözler sarf etmişti. 

Fincancı, görüntüleri incelediğini ifade ederek, "Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz" demişti.

ali-muhittin-tasdogan

BAHÇELİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yaptığı değerlendirme kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuş ve TTB'nin kapatılması yönünde açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu değerlendirme karşısında şu sözleri söylemişti:

"Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması, başkanının da bedel ödemesi haktır, hukuktur, devlet ve millet onurunun ertelenemez sorumluluğudur. Bunlara diyoruz ki, haram olsun, şart olsun, yaptıklarınız boğazınıza koca bir dert olsun."

FİNCANCI TUTUKLANDI

Şebnem Korur Fincancı'nın yaptığı bu açıklamaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve Fincancı, İstanbul'daki evinde gözaltına alınmıştı. Ankara'ya götürülen Şebnem Korur Fincancı, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmıştı.