İstanbul’da bulunan İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma devam ederken, gözaltına alınanların sayısı 50’ye ulaştı.

İfadeye çağırılan kişiler arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da bulunduğu ortaya çıktı. 

Gelen bilgilere göre Emniyet güçlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda HTS kayıtlarında İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ve Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki defa arama yapıldığı öğrenildi. Bu gelişme sonrasında Emniyet, Mehmet Emin İlhan’ı ifadeye çağırdı.

istiklal caddesi

'ÜZERİMİZE BİR OYUN OYNAMAYA ÇALIŞMIŞLAR'

İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini belirttiği öğrenildi. T24’ün haberine göre İlhan, ifade verdiğini onayladı. 

mhpli mehmet emin ilhan
MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan

İlhan, terörist ile herhangi bir görüşme yapıp yapmadığına dair sorulan soru üzerine ise "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından" dedi. İlhan, "Nasıl bir oyun oynandı?" sorusu üzerine de "Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum" diye konuştu. 

'İFADEYE ÇAĞRILMADIM'

Hakkındaki iddilalara ilişkin TELE1’e açıklamalarada bulunan İlhan, “İfadeye çağrılmadım” dedi.

İlhan şu ifadeleri kullandı:

“İfade vermeye gitmedim. Yalan haber. Konuştuğum da yalan. Benimle kimse konuşmadı yalan haber yaptılar. Avukatla görüşüyorum şimdi mahkemeye vereceğim.”