Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Görüşme talebinin CHP’den geldiği belirtilirken, MHP lideri Bahçeli, Özel’i TBMM’deki makamında kabul etti. Bahçeli ile Özel arasında 45 dakika süren görüşmeye, Erdoğan-Özel görüşmesinden farklı olarak hiçbir parti kurmayı katılmadı. Bahçeli, Özel’i makamının kapısında karşıladı. Özel’e ziyarete gelişinde CHP grup başkanvekilleri Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır ile TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan eşlik etti. Özel’i makam odası önünde karşılayan Bahçeli’nin yanında ise TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Meclis İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay yer aldı. Bahçeli, ilk olarak içeriye Özel’i davet etti. İçeriye girerken iki lider arasında “Önce siz buyurun” diyaloğu yaşandı. Bahçeli’nin isteği üzerine odaya ilk giren isim Özel oldu. Ziyaretin ardından iki lider açıklama yapmadı. Bu ziyaretle birlikte, iki partinin genel başkanı 7 yıl sonra ilk kez görüşmüş oldu. 

DEVLET BAHÇEYİ'YE 'EMEKLİLER' ANIMSATMASI

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu ve Sarp Sağkal'ın haberine göre; görüşmede Özel, MHP’nin 14. Olağan Kurultayı’nda 11. kez genel başkan seçilen Bahçeli’yi bir kez daha tebrik etti. MHP Genel Başkanı Bahçeli de yerel seçim sonuçları nedeniyle Özel’i kutladı. Görüşmede Özel’in ülkenin pek çok konuda yaşadığı sıkıntılarla ilgili fikirlerini ilettiği belirtildi. Bu kapsamda dış politikanın değerlendirildiği, başta Filistin konusunun ele alındığı buluşmada Özel’in “CHP, Türkiye’de ana muhalefet partisi ama yurt dışında Türkiye’nin partisi” sözlerini Bahçeli’ye de yinelediği vurgulandı. Bunun dışında Özel’in temmuzda asgari ücrete zam yapılmasıyla ilgili Erdoğan’a da ilettiği görüşünü Bahçeli’yle de paylaştığı öğrenildi. Ayrıca Özel’in 10 bin liralık emekli maaşlarının yetersizliğini MHP lideri Bahçeli’nin Şubat ayında yaptığı “Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” açıklamasını anımsatarak anlattığı kaydedildi. Özel’in görüşmede atanmayan öğretmenler, yeni müfredatın yaratacağı sıkıntılar, staj-çıraklık mağdurları, 28 şubat davası tutukluları gibi konularda da görüşlerini ilettiği ve bu kapsamdaki notlarını aktardığı öğrenildi. Özel’in ayrıca astsubayların yaşadığı sorunlar ve CHP’nin konuyla ilgili Meclis’e vereceği tekliflerle ilgili Bahçeli’yle konuştuğu da belirtildi. Görüşmenin siyasetteki normalleşme süreci kapsamında olduğunu söyleyen CHP kaynakları, partinin bundan sonraki süreçte de “birinci parti olma sorumluluğunda davranacağını ve diğer partilerle görüşmeye devam edeceğini” vurguladı.

BİRBİRLERİNE TESPİH VE TABAK HEDİYE ETTİLER

İki liderin baş başa gerçekleştirdi görüşme çay ikramlarının yanı sıra karşılıklı olarak hediyeleşme de yaşandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Bahçeli’ye oltu taşlı bir tesbih ile iki kutu mesir macunu verdiği öğrenildi. Bahçeli’nin ise Özel’e üç hilal işlemeli özel bir tabak takdim ettiği belirtildi.