Yaklaşık 10 yıl önce Fransız Alpleri'nde kayak yaparken geçirdiği kaza sonrası sağlık durumu saklanmaya devam eden efsane Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in 2013'ün Aralık ayında kayak sırasında başını bir taş parçasına vurmuş ve kafasında kask olmasına rağmen aldığı darbe sonrası beyin kanaması geçirmişti.

SAĞLIK DURUMU PAYLAŞILMIYOR

komada kalan ve ardından kök hücre tedavisi gibi tedavilere de giren eski Alman sürücünün, bir tür bitkisel hayatta yaşamını sürdürdüğü düşünülüyor. Tüm dünya tarafından merak edilen durum hakkında ailesi kendisinin sağlık durumuna ilişkin detayları kamuoyu ile paylaşmıyor.

GERÇEK ÇOK FARKLI

Durumu merak edilen isimle ilgili son olarak bir Alman dergisince yayınlanan içerik büyük ses getirdi. Die Aktuelle dergisinin son sayısında efsane ismin fotoğrafıyla birlikte, 'ilk röportaj' başlıklı ifade kapak sayfasında yer aldı. İlk bakışta Schumacher'in dergiye röportaj verdiği düşünülse de, gerçek farklı çıktı.

Derginin iç sayfasında Schumi'nin fotoğrafının yanında "Hayatım tamamen değişti" ifadesi başlıkta yer aldı. Tırnak içinde verilen konuşma cümlelerinde "Karım, çocuklarım ve tüm aile için korkunç bir zamandı. O kadar kötü yaralandım ki, aylarca bir tür yapay komada yattım, çünkü aksi takdirde vücudum bunların hepsini kaldıramazdı. Zor zamanlar geçirdim ama hastane ekibi beni aileme geri döndürmeyi başardı" şeklinde ifadeler yer aldı.

YAPAY ZEKA PROGRAMI KULLANILMIŞ

Ancak sunulan içeriğin Schumacher'in kendisi ile değil chatbot denilen sohbet robotundan üretildiği ortaya çıktı. Röportaj Schumacher'i taklit etmek için programlanmış bir yapay zeka programıyla yapılan bir konuşmadan meydana getirildi.
Alman dergisinin yaptığı iş her kesimden insan tarafından tepki çekerken, Kapak sayfasında 'Kulağa aldatıcı bir şekilde gerçek geliyor' ifadesini kullanan derginin makalesinin bir bölümünde ise 'Ünlülerle sohbet edebileceğiniz internet siteleri var.
(Skorer)