Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir yıl boyunca kullanacağı 55 milyon 208 bin TL’lik kiralık araç ihalesinin AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Mehmet Kaya’nın şirketine verildiği ortaya çıktı.

TOPLAM 55,2 MİLYON TL’LİK İMZA

Birgün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 3 Kasım’da pazarlık yöntemiyle araç kiralama ihalesi yaptı. İhaleye iki şirket katıldı. En düşük teklifi veren Kayatur Filo Kiralama Anonim Şirketi ile 55 milyon 208 bin 428 TL’lik sözleşme imzalandı.

AK Partili belediye yine şaşırtmadı! Seçim gecesi 100 milyonluk çek kesmişler AK Partili belediye yine şaşırtmadı! Seçim gecesi 100 milyonluk çek kesmişler

Kayatur Filo Kiralama’nın sahibi Mehmet Kaya, aynı zamanda Kaya Seyahat Firması’nın da patronu. Kaya Seyahat, çok sayıda kamu ihalesine girdi. Mehmet Kaya, 2018 seçimlerinde AK Parti’den Ankara milletvekili olmak için başvurdu.

HARCAMA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Eğitimin bir çok kademesinde ödenek nedeniyle zorluk yaşayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın böyle bir harcama yapması büyük tepki çekti.

ÖĞRETMENLER GEÇİNEMİYOR

MEB’in yaptığı bu harcama, Türkiye’deki öğretmenlerin geçim sıkıntısını da akıllara getirdi. Eğitim-İş Sendikası’nın yaptığı bir araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 94,6’sı maaşlarının yeterli olmadığını, yüzde 91’i geçinemediğini, yüzde 66’sı borçları nedeniyle motivasyonunun düştüğünü, yüzde 84’ü çocuklarının ihtiyacını karşılayamadığı belirtildi.