Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Derya Başyılmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu binanın 3 Temmuz tarihinde satıldığını öğrendiklerini belirtti. Başyılmaz, yapının bir holdinge devredildiğini ve otel projesi için kullanılacağı yönünde bazı duyumlar aldıklarını kaydetti.
Binanın dönemin ileri teknolojisiyle inşa edildiğini ve toplumsal hafızada önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Başyılmaz, şöyle dedi:
“Toplumsal belleğimizde yeri olan bu yapının korunması adına harekete geçtik. Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na, binanın kültür varlığı olarak tescil edilmesi için başvurduk.”
Başyılmaz ayrıca, 1976 yılında tamamlanan yapının İş Bankası’nın kurum içi mimari yarışması sonucu Ayhan Böke ve Yılmaz Sargın tarafından tasarlandığını, bu yönüyle de başkent Ankara’ya değer katan bir mimari eser olduğunu ifade etti.