HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, geçtiğimiz seçim sonuçlarında hedefledikleri sonuca ulaşamasalar da bunun bir mağlubiyet olmadığını söyledi. Sancar, "1.turda bu sistemi temsil eden Erdoğan'ın seçilememiş olması bir muhalefet başarısıdır, bu başarıda büyük ölçüde bizim çalışmalarımızın eseridir" dedi.

Artı TV’ye konuk olan HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 14 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendirerek, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu hakkında konuştu. Sancar, seçim sonuçlarında hedefledikleri sonuca ulaşamasalar da bunun bir mağlubiyet olmadığını söyledi.

ERDOĞAN'IN SEÇİLEMEMESİ BİR MUHALEFET BAŞARISIDIR'

Sancar "1.turda bu sistemi temsil eden Erdoğan’ın seçilememiş olması bir muhalefet başarısıdır, bu başarıda büyük ölçüde bizim çalışmalarımızın eseridir" ifadelerini kullandı. Eksiksiz sandığa gitme çağrısı yapan Sancar, "Kürt halkı iradesini en yüksek düzeyde sandığa yansıtmalıdır" dedi.

Sancar, "1. turda Kılıçdaroğlu’nun kazanmasını hedefliyorduk ancak o hedefin yarısına ulaştık. O hedefin yarısı da Erdoğan’ı seçtirmemekti" dedi.

'KÜÇÜMSENMEYECEK BİR BAŞARI'

Sancar "Rejimi durdurmayı başardık. Böyle bir sistemde ilk turda rejimi durdurmak kimsenin küçümsenmemesi gereken bir sonuçtur. Karşınızda 21 yıldır iktidarda olan bir yapı var” ifadesini kullandı. Sandığa eksiksiz gitme çağrısı yapan Sancar, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu bir referandumdur. Bu referandumda oylanacak şeyler ortadır. Sandıktan uzak durmaya yönelik her hamle bu rejimin tuzağı olarak görülmelidir" dedi.

'SÜLEYMAN SOYLU'YU DAHA FAZLA SİNİRLENDİRMEK GEREK'

İktidar lehine bir hesabın olduğunu belirten Sancar, şu mesajı verdi: "Bunların varlığı tereddütleri arttırmasın. Sandığa gitsem de bu YSK varken sonuç değişmeyecektir gibi bir duyguya kimse kapılmasın. Bu bir referandumdur. YSK’nin yapabileceği çeşitli manipülasyonlara karşı da en etkili tedbir, her bir seçmenin aynı zamanda bir sandık görevlisi olarak hareket etmesidir."

Sancar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Oy ve Ötesi Derneği’nin hedef alan açıklamalarıyla ilgili ise "Süleyman Soylu’nun sinirlendiği durumu, onu daha fazla sinirlendirecek hale getirmek gerekiyor. Oy kullanan herkesin sayımı izleme hakkı var. Halktan sandığı ve sayımı kaçırma anlamına gelebilecek hiçbir şeyin hukuki bir temeli yoktur, halkımız bunu bilsin" diye konuştu.