Fransa’nın başkenti Paris'te bulunan Louvre Müzesi’ndeki ikonik Mona Lisa tablosuna yaşlı bir kadın kılığında bir adam saldırdı. Yaşlı bir kadının aniden tekerlekli sandalyesinden atlayıp Leonardo da Vinci'nin şaheserine doğru koşarak üzerine pasta kreması sürmesi müzedeki sanatseverleri şok etti.

‘BU YÜZDEN YAPTIM’

Peruk takan genç bir adam olduğu ortaya çıkan fail, güvenlik tarafından hızla gözaltına alındı. Gardiyanlar onu odadan dışarı çıkarırken, "Dünyayı düşünün. Sanatçılar dünyayı düşünür. Bütün sanatçılar dünyayı düşünür. Bu yüzden yaptım" diye bağırdı. 

Leonardo Da Vinci tarafından 1519 yılında tamamlanan Mona Lisa portresi, kalın kurşun geçirmez camla korunduğu için görünürdeki ekolojik protesto sırasında gerçek bir tehlikede olmadı.

Kurşun geçirmez cam, 1956'da, tablonun alt kısmının, tabloya asit bulaştıran bir saldırgan tarafından ciddi şekilde hasar gördüğü bir olaydan sonra kuruldu. Müze personeli, koruyucu camdaki pasta kremasını hızla çıkardı ve Louvre Müzesi’ndeki normal hizmete devam edildi. (RT)