Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, katıldığı televizyon programında S-400 tartışmalarıyla ilgili net mesajlar verdi. Bakan Güler, milli muharip uçak KAAN'ın uçuş tarihini de açıkladı.

Terörle mücadele operasyonlarına ilişkin de bilgi veren Güler, Batılı ülkelere eleştirilerde bulundu.

NTV televizyonunda açıklamalarda bulunan Bakan Güler, Suriye'nin kuzeyinin terörden arındırılması için düzenlenen operasyonların sonuçlarını da anlattı, Şam yönetimine de bir çağrıda bulundu.

Sınır güvenliğine yönelik eleştirilere de yanıt veren Güler, "Tedbirler cumhuriyet tarihinin en ileri seviyesinde." dedi. Bakan Güler, S-400 savunma sistemi konusunda dikkat çeken bir mesaj verdi.

Eurofighter savaş uçağı alım süreci hakkında da bilgi veren Güler, milli muharip uçak KAAN'ın uçuş tarihini de açıkladı.

Savaş uçağının tedarikine onay vermeyen Almanya'yı eleştiren Milli Savunma Bakanı, "NATO üyesiyiz ama bir başka üye bu uçakları almamıza karşı çıkıyor. Bir müttefikin 'Size uçak vermiyorum.' demesinin açıklaması olamaz." ifadelerini kullandı.

Bakan Güler'in açıklamalarından satır başları şöyle;

İSRAİL'İN  SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILARI

Sivillere hastanelere okullara camilere dönük saldırıları kabul etmemiz mümkün değil. İsrail'in Gazze'ye dönük saldırıları artık bir vahşete dönüştü.

Erdoğan'dan benzinlik ziyareti! Vatandaşlarla sohbet etti Erdoğan'dan benzinlik ziyareti! Vatandaşlarla sohbet etti

Dünya kamuoyundan yükselen tepkilerden İsrail de etkileniyor. İsrail'e iç kamuoyundan da ciddi tepkiler geliyor.

GAZZE'DE YAŞANAN İNSANİ DRAMLAR

İnsani yardım konusunda maalesef dünya sınıfta kaldı. Bugüne kadar 12 uçakla 223 ton yardım malzemesi gönderdik. Ayrıca 2 sivil gemiyle de 262 ton yardım bölgeye ulaştırıldı. İki sahra hastanesinin kurulması için yer belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Türk gazeteciler yoğun çatışma ortamında yaşananları bize ve tüm dünyaya iletti.

TERÖRLE MÜCADELE

Akıllarını başlarına alsınlar gelip teslim olsunlar. Bazı dost ülkeler teröristlere her türlü desteği veriyor.

(Batı'ya tepki) Terör örgütüne helikopter kullanmayı bile öğretiyorlar. Terör örgütünü kendi topraklarımızdan halkımızdan sınırlarımızdan uzak tutma mecburiyetimiz var. Terör örgütü üyeleri artık sadece mağaralarda yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Özellikle son 2 ayda Irak'ın kuzeyindeki örgüt üyeleri arasında teslim olanların sayısı artıyor. Bu yıl içinde 119 terörist teslim oldu bu sayının artacağına inanıyorum.

MİT OPERASYONLARI

Örgüt üst düzey yöneticileri dışarıda dolaşamıyor. Bir gece yattığı yerde hiçbiri ikinci gece yatamıyor. Bütün kurumlarımız arasında mükemmel bir istihbarat işbirliği ve koordinasyon var.

SURİYE'DEKİ SON DURUM

Suriye'de de çok şehit verdik ama bunun bir karşılığı oldu. Bugün sınır bölgesindeki vatandaşlarımız huzur içinde yaşıyor. Bizim Suriye'nin de başka bir ülkenin de toprağında gözümüz yok. Rejimin yeni anayasayı kabul etmesi, seçimleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunların ardından biz de kendi ülkemize döneceğiz.

SINIR GÜVENLİĞİNDE SON DURUM

Sınır güvenlik tedbirlerimiz cumhuriyeti tarihinin en ileri seviyesinde. Sınır güvenlik önlemlerine inanmayanları sınıra davet ediyoruz. Önemli bir şahsiyeti aradım. İstediğiniz karakolda kalın dedim. Ankara'da İstanbul'da oturup sınırlarla ilgili ahkam kesemezsiniz.

EUROFIGHTER AÇIKLAMASI

Eurofighter bizim için iyi bir alternatif bu nedenle almak istiyoruz. NATO üyesiyiz ama bir başka NATO üyesi bu uçakları almamıza karşı çıkıyor.

Bir müttefikin "Ben size uçak vermiyorum." demesinin açıklaması olamaz. Diğer müttefiklerimizin Almanya'yı belli bir noktaya getirebileceklerine inanıyoruz.

KAAN'IN İLK UÇUŞ TARİHİ BELLİ OLDU

27 Aralık'ta KAAN'ın uçuşunu hep birlikte izleyeceğiz.

S-400 TARTIŞMALARI: ÇOK İYİ GÖRECEKLER

S-400 bir savunma sistemi. Bize birisi taarruz etti de biz bunu kullanmadık mı? Birileri bize taarruz etmeyi aklından geçirirse, S-400 ya da diğer savunma sistemlerinin ne yapacağı çok iyi görecekler.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ

Tatbikatları ve askeri faaliyetleri karşılıklı saygı çerçevesinde yürüteceğiz. Savunma Bakanı Dendias Türkiye'ye gelmek istiyor. Şubat-Mart gibi hem deprem bölgesinde birlikte incelemelerde bulunacağız.

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

Geç kalınmış bir karar ancak yine de Danimarka'yı kutluyorum. Örnek bir karar aldılar. Umarım bölgedeki diğer ülkeler de benzer kararları alırlar. İsveçli dostlarımız ellerinden gelen gayreti göstermeye çalışıyorlar. Ama asıl verdikleri sözleri henüz yerlerine getiremediler. Her ülkenin parlamentosu var. Ama unutulmasın ki Türkiye'nin de bir parlamentosu var.