46 yaşındaki Jacky Hunt-Broersma, Ocak ortasından bu yana her gün 42 kilometre koşuyor. Cumartesi günü, art arda 104. maratonunu birkaç gün içinde tamamladı ve bu başarısının Guinness Dünya Rekorları tarafından onaylanmasını bekliyor. Bir sözcü, rekorun onaylanmasının yaklaşık üç ay süreceğini söyledi.

İLHAM VEREN HAYAT HİKAYESİ

2002'de Hollanda'daki doktorlar ona nadir görülen bir kemik kanseri türü olan Ewing sarkomu teşhisi koydu. İki hafta içinde hayatını kurtarmak için sol bacağını kestiklerinde henüz 26 yaşındaydı.

İlk birkaç yıl, Jacky hayatındaki değişiklikle mücadele etti. Kanser olduğu için kızgındı ve farklı olmaktan utanıyordu. İnsanlar protezi fark etmesin diye toplum içinde uzun pantolon giyiyordu. Ancak bir hevesle, 2016 yılında koşmaya başladı.

Kocasını uzun mesafeli koşu yarışmalarında alkışlıyordu, ancak bunu sadece "çılgın insanlar için" olduğunu düşünerek kendi başına yapmayı hiç düşünmemişti. Uzun mesafe koşucuları için özel bir protez satın alarak ilk 10 kilometrelik koşusuna kaydoldu. Yarışın arifesinde kaydını yarı maraton kategorisine çevirdi ve o zamandan beri geriye bakmadı, daha uzun mesafeleri ve farklı arazileri keşfetti. (BBC)