ABD’nin Tarım Bakanlığı, federal savcıların Neuralink'in Hayvan Refahı Yasası’nı ihlal ediyor olabileceğini söylemesinden sonra soruşturmayı başlattı. Reuters, hükümet belgelerini ve soruşturmaya aşina olan çok sayıda kaynağı gerekçe göstererek iddiaları bildirdi.

Hayvan Refahı Yasası, araştırmalarda ve ticari ürün testlerinde kullanılan belirli hayvanlara yönelik muameleyi düzenleyerek, gereksiz acıya veya ölüme neden olan insanlık dışı uygulamaları yasaklıyor. 

‘HAYVAN ÖLÜMLERİ GEREĞİNDEN FAZLA OLDU’

20'den fazla mevcut ve eski Neuralink çalışanının yanı sıra onlarca şirket belgesine göre Musk, firmasındaki araştırmacıları "hızlandırmaya" çalıştı. Reuters'e konuşan çalışanlar, "Musk'ın araştırmaları hızlandırma talepleriyle ilgili nedenlerle" hayvan ölümlerinin olması gerekenden daha yüksek olduğunu belirterek, bu tür başarısız testlerin tekrarlanması gerekti, bu da test edilen ve öldürülen hayvan sayısını artırdı.

beyin cipi

UMUTLU DEMEÇTEN GÜNLER SONRA

Devam eden soruşturmanın raporları, Musk'ın ABD'li düzenleyicilerin yakında Neuralink beyin çipi için insan testlerini onaylayabileceğini açıklamasından birkaç gün sonra geldi. Milyarder isim, insan denemelerinin sadece altı ay içinde başlayabileceğini iddia etti. 

Geçtiğimiz aylarda Twitter’ı satın alan Musk, beyin çipinin diğer tıbbi mucizelerin yanı sıra felçli insanların tekrar yürümesine ve körlerin tekrar görme yetisine kavuşmasına olanak sağlayacağını umduğunu dile getirdi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER