İstifalar, sosyal medya devinin neredeyse 3 bin çalışanından bazılarının, yeni patron Musk'ın daha önce üst yönetim dahil işgücünün yarısını işten çıkardığı ve uzun çalışma saatlerini ve yoğun tempoyu vurgulayarak çalışma düzenini acımasızca değiştirdiği şirkette kalma konusundaki isteksizliğini vurguluyor.

elon musk twıtter

İKNA ÇALIŞMALARI

Musk, Perşembe günü geç saatlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "en iyi insanlar kalıyor" diyerek istifalardan endişe duymadığını kaydetti. Milyarder isim ayrıca, ayrıntıya girmeden şunları ekledi: "Twitter kullanımında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştık."

Mevcut bir çalışan ve Twitter'daki meslektaşlarıyla iletişim halinde olan yakın zamanda ayrılan bir çalışan, Musk'ın Perşembe günü bazı üst düzey çalışanlarla onları kalmaya ikna etmek için bir araya geldiğini söyledi.

ÇALIŞANLAR BEZDİ

En az dört kıtada 110'dan fazla Twitter çalışanı, Reuters tarafından incelenen herkese açık Twitter gönderilerinde ayrılma kararlarını açıkladı, ancak her istifa bağımsız olarak doğrulanamadı. Çoğu reklam departmanında çalışan yaklaşık 15 çalışan, şirkette kalma niyetlerini açıkladı. Sosyal medya şirketinden başka bir kaynak, Twitter'ın şirket içi yazışma aracında, Perşembe günü 500'den fazla çalışanın veda mesajı yazdığını söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER