Tarikatların hedefindeki Kızıl Goncalar'ın sezon finali tarihi belli oldu Tarikatların hedefindeki Kızıl Goncalar'ın sezon finali tarihi belli oldu

Derginin bayilere dağıtılan son sayısının kapağında Yılın fotoğrafları seçkisi yer aldı. Derginin basılı versiyonu 2024'ten itibaren satış noktalarına dağıtılmayacak. Sadece kayıtlı aboneler için basılacak ve adreslerine gönderilecek.

Dergi böylece basım ve dağıtım masraflarını azaltmayı hedefliyor. Dergi nisan ayında da tasarruf amacıyla yazı işlerinde çalışan 19 editörün tamamının işten çıkarıldığını duyurmuştu. Derginin bundan böyle serbest çalışanlar, konuk yazarlar ve editörler tarafından hazırlanacağı belirtilmişti.

Bir dergi sözcüsü Çarşamba günü CNN'e yaptığı açıklamada yeniden yapılanmanın dergi ve hikayese kalitesini düşürmeyeceğini söyledi. İşten çıkarılanlar arasında bulunan bir eski çalışan ise tam zamanlı personelin yerini; kurum içi editörler tarafından yazılacak belirli dijital içerikler dışında, serbest yazarlardan oluşan bir listenin alacağını söyledi.

Eski çalışana göre National Geographic'te şu anda sadece iki metin editörü, hem basılı hem de dijital içerikle ilgilenen çok platformlu editörler olarak adlandırılan bir grup ve sadece dijital editörlerden oluşan bir ekip çalışıyor. Aynı isim derginin ayrıca pozisyonları ayrı olarak finanse edilen ve yönetilen iki vahşi yaşam gözlemcisi muhabir istihdam ettiğini söyledi.