Netflix, abone konusunda art arda ikinci çeyrek düşüşünü bildirmesine rağmen, bu sayı önceki raporunda öngördüğü 2 milyondan düşüktü. Bildiri sonrasında, şirketin hisseleri yüzde 10 yükseldi.

Netflix'in 2022'nin ilk çeyreği için toplam geliri 7.97 milyar dolar olurken, analistlerin 8.04 milyar dolarlık beklentilerine ulaşamadı. Yatırımcılara yazılan bir notta Netflix, daha fazla gelir artışı sağlamanın mevcut bir odak noktası olduğunu söyledi.

Notta, "Bizim zorluğumuz ve fırsatımız, son 25 yıldır yaptığımız gibi ürün, içerik ve pazarlamamızı geliştirmeye devam ederek gelirimizi ve abone sayımızı arttırmak ve büyük kitlemizden daha iyi para kazanmak" diye eklendi.

Netflix hisseleri bu yıl neredeyse yüzde 67 düştü. Şirket, parola paylaşımı, rekabet ve durgun bir ekonomi de dahil olmak üzere yavaşlamaya ciddi nedenler gösterdi. Ayrıca, doların güçlenmesinin ABD dışındaki aboneleri etkilediğini söyledi.

UZMANLAR ‘HALA TOPARLANAMADI’ DİYOR

Düşüşü dengelemek için Netflix ilk kez platformunun reklam içeren daha ucuz bir versiyonunu piyasaya sürdü. Investing.com'un kıdemli analisti Jesse Cohen, yeniliğin çok ihtiyaç duyulan bir büyüme katalizörü olarak hizmet edebileceğini söyledi.

Rapor, Netflix'in yılın ilk üç ayında 200 binden fazla abone kaybettiğini açıklamasının ardından şirketin değerinin yüzde 35 düştüğü Nisan ayından bu yana ilk. Uzmanlar, şirketin düşüşünü istikrara kavuşturmak istediği için henüz işin içinden çıkamadığını söylüyor. (Guardian)