Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nuri Bilge Ceylan, "Filmlerimin hiçbirinde hiçbir şekilde sana yapılmış bir gönderme yok. Filmlerimi böyle şeylerle kirletmek istemem" dedi.

Zeki Demirkubuz'un Habertürk'te katıldığı yayında söylediği sözlere yanıt veren Ceylan, 2006 yılındaki Altın Portakal Film Festivali'nde hastalığı nedeniyle bayıldığını belirtirken Demirkubuz'un diğer açıklamalarına da ismini anmadan yanıt verdi.

Atilla Dorsay ile yaptığı röportajda Yılmaz Güney'in 'Baba' filmini izlediğini söylediğini hatırlatan Ceylan, filmlerinde ise Demirkubuz'a yönelik herhangi bir gönderme bulunmadığını vurgulayarak, "Filmlerimin hiçbirinde hiçbir şekilde sana yapılmış bir gönderme yok. Filmlerimi böyle şeylerle kirletmek istemem" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı duyurdu: BBP'de 5 il başkanı görevden alındı Genel Başkan Yardımcısı duyurdu: BBP'de 5 il başkanı görevden alındı

'Üç Maymun' senaryosuna 'kara çalındığını' belirten Ceylan, "Birkaç kişi şöyle dedi böyle dedi diye seyretmek zahmetine bile katlanmadan bir filme kara çalmak, ona emek veren insanların onuruyla oynamak bu kadar kolay olmamalı" ifadelerini kullandı.

'BU CEZA SANA ZATEN YETİYOR'

Ceylan, bundan böyle bir şey yazmayacağını ve gerekli görmesi halinde mahkemeye gideceğini belirtirken, "Seni kendi gerçeğinle başbaşa bırakıyorum. Gördüğüm kadarıyla bu ceza sana zaten yetiyor" dedi.

Ceylan'ın paylaşımı şöyle:

NE OLMUŞTU?

Nuri Bilge Ceylan'ın 2014'te Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazandığı "Kış Uykusu" filminin kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Ceylan, kitapta "Üç Maymun" filmini Zeki Demirkubuz'un senaryosundan intilalle çektiği iddiasına yanıt vermişti.

Zeki Demirkubuz'un gerçeği bildiğini belirten yönetmen "Öyle bir şey yok ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim yaratmayı tercih ediyor. Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta" ifadelerini kullanmıştı.

Ceylan konuyla ilgili değerlendirmesini "Yıllar sonra yaptığı bir söyleşide 'Üç Maymun' filmini seyretmediğini de söylemiş üstelik. İnsan izlemediğini iddia ettiği bir film için nasıl böyle şeyler ima eder? Bilmiyorum. Evet, aşağılanan ben oldum belki burada ama aşağılık olan kesinlikle ben değilim" sözleriyle bitirmişti.

Konuya ilişkin dün Habertürk canlı yayında açıklamalarda bulunan Demirkubuz ise “Çok yakınındaki bir akrabasına sordum. Cannes Film Festivali aleyhinde konuştuğum için benimle konuşmadığını söyledi. Lan Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? sana ne” diyerek Ceylan'a sert eleştiriler yöneltmişti.