İstanbul'da ulaşıma gelen yüzde 40'lık zammın ardından Mecidiyeköy Metrobüs Durağı'nda bir araya gelen öğrenciler, tepkilerini göstermek için yetersiz bakiye olan İstanbul kartlarını turnikeye okutarak gösterdi.

İstanbul Mecidiyeköy Metrobüs Durağı'nda bir araya gelen öğrenciler, toplu taşımaya gelen zamları protesto etmek için yetersiz bakiye kartlarını turnikeye okuttu.  

ÖĞRENCİLERDEN 'YETERSİZ BAKİYE' PROTESTOSU

Ulaşıma gelen yüzde 40'lık zammın ardından üniversite öğrencileri İBB’nin zam kararını protesto etti. Öğrenciler, yetersiz bakiye olan kartları tunikeye okuttulare.

ÖĞRENCİLER DERT YANDI

Üniversite öğrencisi A.M: Bunca sıkıntı yetmezmiş gibi birde bu geldi başımıza. Zaten zor geçiniyoruz. Okuyalım mı, çalışalım mı bilmiyoruz. 2+1 evde 6 kişi kalıyoruz burada nasıl geçiniyoruz bunu yaşayan bilir.

Lise öğrencisi Y.E: Bu süreçte okumamamız için her şeyi yapıyorlar. Babam 56 yaşında inşaatta çalışıyor. Geçinemiyoruz. Bizi mi okutacak eve mi bakacak? Ne yapsın adam? Başka çare bırakmadılar 

YÜZDE 40 ZAM GELDİ

Bugün olağan üstü toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi nisan ayı toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 40’lık zam teklifi kabul edildi.

UKOME'de kabul edien teklife göre; taksimetre açılışı 9.8 lira, kısa mesafe ücreti ise 28 lira olurken öğrenci abonmanı 109 lira, elektronik bilet 7.67 lira oldu.