Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, eğitimcilerin hedefinde. Eğitim sendikaları, “Öğretmenlik Meslek Yasası’nın (ÖMY) yarattığı tahribat ve itirazları” görüşmek için Özer’den randevu istedi. Ancak Bakan Özer randevu taleplerine yanıt vermedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Özer’in tutumu üzerine “Eğitimde faaliyet gösteren 15 sendikanın görüşme talebini reddetmeniz, bizleri değil sizleri küçültecektir” dedi.

kadem ozbey

'EĞİTİMCİLERİN SESİNİ DUYMUYORSUNUZ'

Özer’in atanamayan bir öğretmenin verdiği çiçeği almamasını anımsatan Özbay, “Sizin öğretmen görünce kulağınızı kaşımanıza gerek yok çünkü eğitim emekçisinin sesini zaten duymuyorsunuz. Gözünüzü kaçırmanıza gerek yok çünkü eğitim emekçisinin halini zaten görmüyorsunuz. Arkanızı dönüp gitmenize gerek yok çünkü öğretmenlere ne kadar üstten baktığınızı bilmeyen kalmadı” ifadelerini kullandı. 

'ÖĞRETMENLERDEN YANA BİR YAKLAŞIMINIZ YOK'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ise “Bakan Özer, 200 binin çok üzerinde üyeye sahip 15 eğitim sendikasının temsilcilerine randevu vermeyerek öğretmenlerden yana bir yaklaşımları olmadığını açık biçimde ortaya koydu” dedi.

necla kurul foto

Polemik Haber