Yeni Zelandalı yetkililer, uluslararası sularda yüzen rekor miktarda kokain bulduklarını ve tonlarca uyuşturucunun Avustralya yolunda olduğunu açıkladı.

315 milyon dolar değerinde olan 3,2 tonluk paket, güvenlik güçlerine göre, Yeni Zelanda kolluk kuvvetleri tarafından tek seferde ele geçirilen en büyük yasadışı uyuşturucu paketi olduğunu söyledi.

Polis yetkililerinden Greg Williams, ilacın miktarının Yeni Zelanda'ya 30 yıl boyunca tedarik etmeye yetecek kadar olduğunu belirtirken, "Yeni Zelanda kokain pazarı değil" dedi.

‘OLAĞAN YÖNTEM’

Keşif, Yeni Zelanda tarafından istihbarat ortaklarının yardımıyla yürütülen şüpheli gemilerin hareketlerini belirlemek ve izlemek için aralık ayında başlatılan bir operasyonun ardından geldi.

Williams, uyuşturucu kaçakçılarının strateji olarak diğer gemiler tarafından alınması için paketlenmiş uyuşturucuları uluslararası sularda bırakmanın yaygın olarak kullanıldığını söyleyerek "Temel olarak ağlara yerleştirilmiş yüzen kokaini uluslararası sulardan bir başka gemi alır” dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER