Süper Lig’de üst sıralarda yer almak isteyen iki takımın mücadelesinde Medipol Başakşehir, Adana Demirspor’u 2-1 mağlup etti. İki taraf için de oldukça stresli geçen maçın son düdüğünün ardından saha bir anda karıştı.

Medipol Başakşehirli Okaka ile Adana Demirspor kaptanı Belhanda saha orasında bir pozisyonu tartışırken araya Gökhan Töre girerek Okaka’yı uzaklaştırmaya çalıştı. Daha sonra Ndiaye tartışmanın yaşandığı bölgede Okaka’yı eliyle itince sinirler bir anda gerildi.

MURAT SANCAK: BÜTÜN KULÜPLERE SÖYLÜYORUM ŞAMPİYON BELİRLENMİŞ

Maçın sonunda stat çıkışı konuşan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak şu ifadeleri kullandı:

“77 numara galiba, bizim Gökhan Töre’ye küfür etmiş herhalde. Biz de ortalığı yumuşatmak istedik. Şuna bakmak lazım, Beşiktaş maçında bir önceki sene Adana’daki maçı katleden Şansalan ve ekibi İstanbul’daki maça verildi. Bütün kulüplere söylüyorum. Şampiyon belirlenmiş, 2. ve 3. de belirlenmiş, belki ligden düşenler de… Transfer yapmaya gerek yok. Her adımda engellerle karşılaşıyoruz.”

VINCENZO MONTELLA: YETKİLİ BİRİ BİZE CEVAP VERMELİ

Hakemin verdiği kararlara tepki gösteren İtalyan teknik adam, şöyle konuştu:

“Rakibi iyi kapattık, sonrasında iki pozisyon var, onunla alakalı konuşmak istiyorum. Her gün fedakarlıklar yapıyoruz, bir senedir bazı pozisyonlardan dolayı takımımın eksik kaldığını düşünüyorum. İlk pozisyon penaltı pozisyonu, top önce oyuncumuzun başka bir yerine çarpıyor, sonradan koluna değiyor. Penaltı olup olmadığını sorgulamak istiyorum. İkincisi ise ikinci gol öncesi. Belhanda'nın pozisyonunda rakip Belhanda'yı geçiyor, pasını atıyor, Belhanda geri dönerken top hakeme çarpıyor ve rakibe avantaj sağlıyor. Oyunun komple durması gerekiyor, avantaja bırakılmamalıydı. Oyuncu müdahale edemedi. Sorularım bu pozisyonlarla alakalı, yetkili birileri bize cevap vermeli. 1,5 senedir takımımızın bu pozisyonlarla geride kaldığını görüyorum.”

'TÜRKİYE'DE BAŞKA YILLARDAN KALMA FUTBOL OYNANIYORMUŞ GİBİ'

Montella, karşılaşma sonunda yaşanan gerilimle ilgili gelen bir soruya ise “Sadece orada hakeme selam vermeye gittim, sonrasında bazı olayların olduğunu gördüm. Sanki Türkiye'de başka yıllardan kalma futbol oynanıyormuş gibi bir hissiyata katılıyorum. Hangi yedek kulübesi kaos yaratıyorsa onlar avantaj elde ediyor gibi. Bunu geliştirebileceğimizi düşünüyorum.” yanıtını verdi.