Milanoviç, "Yaptırımlar işe yaramıyor. Rusya sıkıntı hissetmiyor, ruble çökmedi. Bedelini AB vatandaşları ödüyor. Putin yaptırımlara memnuniyetle gülümsüyor ve talep büyük olduğu için petrol ve gaz başka yerlere gidecek" dedi. 

Mevcut haliyle AB yaptırımlarının "Sırbistan'a karşı bile etkili olmayacağını" ve gerçekleşmesi muhtemel tek şeyin AB ülkeleri vatandaşları için daha yüksek fiyatlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Nisan ayında Hırvat lider, batının Bosna-Hersek'teki Hırvatların haklarını garanti etmedikçe ülkesinin İsveç ve Finlandiya'nın NATO’ya girişini engelleyeceğini söylemişti. Ancak meclis çoğunluğuna sahip olan milliyetçi HDZ partisi böyle bir eylemi reddetti. 

İTALYA BAŞBAKANI ‘EMİN’

Bu arada İtalya Başbakanı Mario Draghi, Batı yaptırımlarının “bu yazdan itibaren” Rus ekonomisi üzerinde “maksimum etkisi” olacağını iddia etti. AB liderlerinin Salı günü Brüksel'deki toplantısının ardından konuşan Draghi, petrol ambargosunun uluslararası ticareti "sonsuza kadar olmasa da uzun yıllar" etkileyeceğini söyledi. (RT)