Oscar ödülleri 96. kez sahiplerini buldu. 2024 Oscar Ödülleri'nde 16 dalda yarışan Oppenheimer, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin de olduğu 7 dalda Oscar'a layık görüldü.

Oscar-2

"En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü Oppenheimer'daki performansıyla Cillian Murphy aldı.

En İyi Yönetmen Oscar'ı Christopher Nolan'a gitti. Oppenheimer'ın En İyi Film Ödülü’nü, "The Godfather" müziği eşliğinde efsane oyuncu Al Pacino açıkladı.

Cillian Murphy ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü alan Robert Downey Jr., Oppenheimer’daki performanslarıyla ilk Oscar’larını kazandı.

En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı da Poor Things (Zavallılar) filmindeki rolüyle Emma Stone'ın oldu. Film, dört ödülü ile en fazla ödül alan ikinci film oldu.

ÖDÜL KAZANANLAR

En iyi yabancı dilde film ödülünü Birleşik Krallık yapımı The Zone of Interest kazandı.

En iyi film müziği ödülünü ise Oppenheimer ile Ludwig Göransson aldı. Göransson daha önce de Black Panther ile aynı ödüle layık görülmüştü.

Godzilla en iyi görsel efekt ödülünü alırken Oppenheimer ekibinden Jennifer Lame 10 yıl aradan sonra en iyi kurgu ödülünü alan ilk kadın oldu. Filmin sinematografı Van Hoytema da alanında ödül aldı.

En iyi kısa film ödülü The Wonderful Story of Henry Sugar ile Wes Anderson’a gitti.

Ödül töreninin düzenlendiği binanın yakınlarındaki Filistin protestosu yüzünden geç başlayan törende en iyi ses ödülünü Zone of Interest kazandı.

20 Days in Mariupol filmi ise en iyi belgesel ödülüne layık görüldü. Belgeseli hazırlayan Pulitzer ödüllü Ukraynalı gazeteci Mstyslav Cherno “Bu ödülü alırken ‘Keşke bu filmi çekmeme gerek olmasaydı’ diyen ilk kişi olabilirim” diye konuştu.

En iyi kısa belgesel ödülü Last Repair Shop’a, en iyi kısa animasyon ödülü ise War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko’ya verildi.

The Beatles'ın gizlenen belgeseline yayın kararı The Beatles'ın gizlenen belgeseline yayın kararı

En iyi animasyon ödülünü The Boy and the Heron aldı.

American Fiction filmi en iyi uyarlama senaryo, Anatomy of a Fall ise en iyi özgün senaryo ödüllerini kazandı.