İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesi gündemdeki yerini koruyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin (Mülkiye) ardından uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi'nde ders veren siyaset sosyoloğu ve Türkiye'de iletişim biliminin öncülerinden 101 yaşındaki Prof. Nermin Abadan Unat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için Saraçhane’deki mitinge gitmişti.

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen iş insanı Osman Kavala, Unat'ın Saraçhane'yi ziyareti sonrası eşi Ayşe Buğra aracılığıyla İsmail Küçükkaya'ya bir not gönderdi.

'BENİ ÇOK ETKİLEDİ'

Unat'ın Saraçhane'ye gitmesinden çok etkilendiğini ifade eden Kavala, "Bu davranışının hepimiz için tarihi bir uyarı olduğuna inanıyorum" dedi.

Kavala'nın Küçükkaya'ya gönderdiği notta şu ifadeler yer aldı:

"Hepimizde infial yaratan İmamoğlu kararından sonra Nerin Abadan Unat'ın Saraçhane'ye gelmiş olduğunu öğrenmek beni çok etkiledi. Nazi dönemini yaşamış ve gelişmiş bir hukuk sistemine sahip olan Almanya'da yargının ne hale geldiğine şahit olmuş bir bilim insanı olan Nermin hanımın bu davranışının hepimiz için tarihi bir uyarı olduğuna inanıyorum."