Tesla, uyarı ışıklarıyla ilgili bir sorun nedeniyle 2,2 milyon aracını geri çağırıyor. Geri çağrılan modeller arasında Cybertruck pikap, Model X, Model Y SUV, 2023 Model S ve Model 3 sedan bulunuyor.

Otomotiv devi Tesla'dan flaş karar! Üretimini durdurdu Otomotiv devi Tesla'dan flaş karar! Üretimini durdurdu

Federal güvenlik düzenleyicilerine göre, Tesla'nın ekranındaki uyarı ışıklarının yazı tipi boyutu çok küçük olduğu için bu geri çağrımaya karar verildi.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla'nın ABD yollarındaki 2,2 milyon aracını geri çağırdığını duyurdu ve sorunun rutin denetimler sırasında tespit edildiğini belirtti. Küçük yazı tipi boyutuna sahip uyarı ışıklarının, gösterge panelindeki kritik güvenlik bilgilerinin okunmasını zorlaştırarak çarpışma riskini artırabileceği ifade edildi. Tesla ise bu sorunun neden olduğu herhangi bir çarpışma veya yaralanma olayından haberdar olmadığını belirtti.

HAVADAN BİR YAZILIM İLE DÜZELTİLECEK

Sorun, Tesla sahiplerinin araçlarını bir Tesla servis merkezine getirmelerini gerektirmeyecek bir havadan yazılım güncellemesi ile düzeltilecek. Geri çağrı, ABD'deki tüm Tesla araçlarını kapsamıyor, ancak çoğunu içeriyor. Geri çağrıya tabi olan modeller arasında yeni Cybertruck pikap, mevcut 2024 model yılına kadar ve dahil olmak üzere Model X ve Model Y SUV, ayrıca 2023 model yılına kadar ve dahil olmak üzere Model S ve Model 3 sedan bulunuyor.

Bu geri çağrı, Tesla için önceki geri çağrılara kıyasla daha az önemli bir durumu ifade etmektedir. Daha önce, NHTSA'nın Autopilot özelliğinin kullanımını sınırlamak için bir geri çağrı emri verdiği bildirilmişti. Ayrıca, bir yıl önce Tesla, "tam otonom sürüş" veya FSD özelliğine sahip olan 363.000 ABD aracını geri çağırmıştı. Ayrıca, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'nun, Tesla araçlarının çeşitli sürücü destek özelliklerini kullandığı ve bu kullanımın bazı kazalara neden olduğu olayları araştırdığı belirtilmiştir.