Özak Tekstil işçilerin baskı ve mobbinge karşı 27 Kasım'a başlattıkları direniş sürüyor. İşçilerin yağmur nedeniyle bekledikleri ve dün Urfa Müftüsü Ramazan Tolan'ın dün “burası ibadet alanı" diyerek işçilerden boşaltmasını istediği Urfa Organize Sanayi Camisi'in kapısına kilit vuruldu. Fabrikanın önündeki jandarma barikatı da Organize Sanayi Bölgesi girişine kadar genişletildi. İşçiler, kaldırımda bekleyişlerini sürdürüyor.

'HAK ARAYAN İŞÇİYE CAMİ DE YASAK'

BİRTEK SEN'in sosyal medya hesabından yapılan açıklama, "Hak arayan işçilere cami de yasak namaz da yasak tuvalet de yasak. Bakkala gitmek bile yasak. Siyasi iktidar, valilik, kolluk kuvvetleri, müftülük... Hepsi hak arayan işçiye karşı Özak patronuna kalkan oldu. Herkes safını aldı. Aynılar aynı yere" denildi.

İstanbul'da kaçak tarikat yurdu: Çocukları sakladılar İstanbul'da kaçak tarikat yurdu: Çocukları sakladılar

MÜFTÜ, İŞÇİLERİ CAMİDE İSTEMEMİŞTİ

Urfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, dün Organize Sanayi Camisi'nin avlusunda toplanan işçilere “burası ibadet alanı” diyerek dağılmalarını söylemişti. İşçilerin, tepkilerinin ardından Tolan camiden ayrılırken, işçiler bekleyişini sürdürmüştü. BİRTEK SEN, Urfa OSB Müdürlüğü üzerinden dolaylı olarak Urfa Valiliği ile görüşüldüğü ve çözüm için yardımcı olma sözü verildiğini duyurmuştu.