Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Zafer Partisi, basın toplantısını "Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin, Süleyman Soylu’nun "Ümit Özdağ istihbaratçıdır" iftirasına ve Zafer Partisi'ne karşı hazırlanan komplonun ifşa edilmesi adına çok önemli açıklamalarda bulunacaktır" sözleri ile duyurmuştu.

Özdağ da sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türk kadınlarının haklarını savunması gerekirken, kaçak tacizcileri savunan Süleyman Soylu’ya ve kurduğu komploya da cevap vereceğim basın toplantısını saat 11.00’de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde düzenleyeceğim."

'ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE KABUS GİBİ ÇÖKTÜ'

Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

Değerli basın mensupları, ülkemizin karşı karşıya olduğu en ağır sorun şüphesiz stratejik göç mühendisliği ile ülkemize yönlendirilen kaçak göçmenlerdir. Bu sorun ülkemizin geleceği üzerine bir kabus gibi çökmüştür.

Eğer önlem alınmazsa demografik yapımız değişecek, Türkiye açlığa, sefalete ve en önemlisi bir dış savaşa sürüklenecektir. Göçün temel nedeni AKP'nin yanlış göç politikasıdır. Sonuç olarak İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre 7 milyon 730 bin yabancı yaşamaktadır. Kayıtsızların tahmini rakamı buna dahil değildir. Şimdiye kadar 8 milyon üzerinde olduğunu düşünüyorduk ancak şimdi görünüyor ki Türkiye'deki yabancı sayısı 10 milyonun üstüne çıkmıştır. Sığınmacılar için harcanan para Nisan 2022 itibariyle 100 milyar doları aşmıştır.

'YAPTIK DEDİĞİNİZ ÇALIŞTAYI BEN VE ARKADAŞLARIM YAPTIK'

- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, benim orada olduğum sürede tüm ısrarlarıma rağmen AKP'yi rahatsız etmemek için şike yaparak mülteci konusunu gündeme getirmemiştir.

- Sayın Akşener "yaptık" dediğiniz çalıştayı ben ve arkadaşlarım düzenledi. Yaptığınız konuşmayı da sizin için ben yazmıştım, yoksa sizin konudan haberiniz yok.

SOYLU'YA SERT SÖZLER

-Soylu benimle ilgili olarak 'Soros Çocuğu' ifadesini kullanmaktadır. Soros ve desteklediği vakıflar sığınmacıların Türkiye'de kalmasını desteklemektedir. Tıpkı Süleyman Soylu gibi.

- Soylu benim için "operasyon çocuğu" demiş. Benim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin değişik kurumları için Türkiye'nin milli güvenliği konusunda yazılı görevlendirme ile bazı operasyonları yaptığım doğrudur.

- Ben bu ülke için resmi olarak çalışırken Soylu, DYP ilçe başkanı olarak Tansu Çiller'in etrafında "anneciğim" diye dolaşıyordu.

- Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum. Korkmayın! Haziran ve Kasım ayı arasında ne oldu çıkın anlatın. Çünkü aynı tezgahı bu sefer Zafer Partisi üzerimizden yapacaklar!

'SOYLU'YU AK PARTİ'YE GETİREN FETÖ'DÜR'

- 15 Temmuz'un nedeni Soylu gibi FETÖ ile içiçe geçmiş siyasetçilerdir. Soylu'yu AK Parti'ye getiren FETÖ'dür!

- Bir grup devlet görevlisi hapiste bir mahkumu ziyaret ederek "Özdağ aleyhinde konuş, karşılığında sana yardımcı olalım" demişler. Bu, rezalet olmanın ötesinde bir durum. Erdoğan'ın böyle bir pazarlığa razı olmadığını düşünmek istiyorum. O devlet görevlilerine sesleniyorum; devletimiz benim dedem ve babamdan itibaren tüm yaşantımı en ufak noktasını bilir. Arzu ederseniz hangi meslek büyüklerinizin benimle ilgili bilgi vereceğini kamuoyu önünde açıklayabilirim ama mahcup olursunuz.