Kanada merkezli inşaat firması Van Horne Construction şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Zeki Mert, Türkiye’nin 81 ilinde TOKİ modeli konut inşa ederek özellikle ev sahibi olmak isteyen gençleri konut sahibi yapacaklarını anlattı. Pilot projeyi 200 konutla 15 Haziran'da Pendik’te başlatacaklarını anlatan Mert, “TOKİ mantığıyla bankaya, faize, kefile vatandaşı bulaştırmadan 5 yıl vadeli uygun fiyatlı konutlar yaparak vatandaşa satacağız. Pendik’in ardından Kadıköy’de konutlar inşa edeceğiz. Ardından 81 ile projemiz yaygınlaşacak” dedi.

TÜRKİYE’DE FIRSATÇILIK ENFLASYONU VAR

Bingöl'lü iş insanı Mert, hükümetin konutta faiz indiriminin vatandaş merkezli yapıldığını ancak beraberinde fırsatçıları ortaya çıkardığını ifade ederek,  “Türkiye’de maalesef fırsatçılık enflasyonu var. Fırsatçılar fiyatları şişiriyor. Bu ciddi bir suçtur. Bunu hükümetin daha ciddi denetlemesi lazım” dedi. 

Mert, yatırım anlamında Kanada ve Türkiye’de yoğunlaşacaklarını belirterek, 2020’den bu yana 42 bin metrekarelik bir inşaat alanını tamamladıklarını, 2024 itibariyle yatırımlarının büyük çoğunluğunu Türkiye’ye kaydıracaklarını ve 2025’te 250 bin metrekarelik bir inşaat büyüklüğüne ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. 

KONUTTA YOĞUNLAŞACAĞIZ

Kendi öz kaynakları ile Türkiye’de konut sektöründe yoğunlaşmayı düşündüklerini anlatan Mert, “Biz Türkiye’de taahhüt işlerine girmeyeceğiz, konut sektörüne yoğunlaşacağız. Artan inşaat fiyatları karşısında geliştirdiğimiz TOKİ mantığı sistemle 5 yıllık, faizsiz, bankasız, kefilsiz hiçbir vade farkı olmadan taksitlerle gençlere dokunmak istiyoruz. Pilot projemizi 15 Haziran’da Pendik’te başlatacağız. Fiyatlarını da yine proje başladığında kamuoyuna açıklayacağız. Ödemeler teslimattan sonra başlayacak” dedi.
Pendik’in ardından Kadıköy’de de benzer bir proje başlatmayı planladıklarını anlatan Mert, ardından uygun fiyatlı konut projesini tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.