Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyaset kulisleri hareketlendi. Cumhurbaşkanı adaylığı için bazı isimler ön plana çıkıyor. Bu isimlerden birisi de ismi sık sık cumhurbaşkanı adaylığı için anılan Prof. Dr. Özgür Demirtaş.

Demirtaş, son olarak yine ortaya atılan bu iddialara  sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

'HER ZAMAN ÖNERİLERİMİ İLETİRİM'

Demirtaş, "Arkadaşlar: Siyasete Uzağım! Hiçbir siyasi oluşumla bir ilgim yok Ancak arka plandan (önde olmama şartı ile) Dil-Din-Irk-Köken ayrımı yapmayan Değişen dünyayı yakalamaya açık olan Teknolojik Devrimi isteyen “Sosyal ve Demokrat” Siyasi partilere önerilerimi her zaman iletirim" diye yazdı. 

Twitter gündemine giren Demirtaş, "Ayrıca Depremzedeler benim gözümde kimin hangi siyasi partiyle dans ettiğinden ve Türkiye’nin suni siyasi gündeminden çok daha önemli. Beni twitter TRENDLERDEN hemen düşürün. Önemli olan benim yerime depremzedelerin ihtiyaçlarını konuşmamız. Onları trend yapmamız Haksız mıyım?" ifadelerini kullandı. 

'OLSAM BURADAN YAZARIM'

"Adaylığa yeşil ışık yaktı" iddialarıyla ilgili bir haberi paylaşan Prof. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"YALAN! Hiçbir zaman yakmadım yakmam. 2018’den beri adımı Cumhurbaşkanı adayı diye çıkarıyorlar. DEĞİLİM! Olsam buradan yazarım. Ben ülkesini, gençleri ÇOK seven, Teknolojiye ilgili, Ekonomi-Finans alanlarında üst düzey AKADEMİK yayın yapan Basit biriyim Sizden farkım yok…"