Arda Turan, Erzan'ın kendisini aldatmış olabileceğini ifade etti. Ekonomist Özgür Demirtaş ise sporcuların ücretsiz danışabilecekleri bir uzman olduğunu belirterek yatırım yapmadan önce danışmalarını önerdi.

Dava, dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık Seçil Erzan, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 10 ila 20 yıl arasında hapis cezası talebiyle yargılanıyor. Erzan, eski bir bankacı olduğunu, futbolculara yatırım fonu önerdiğini ancak paraları kendi hesabına aktardığını itiraf etti. Erzan, "Pişmanım, zararları karşılamak istiyorum" dedi.

AK Partili belediye yine şaşırtmadı! Seçim gecesi 100 milyonluk çek kesmişler AK Partili belediye yine şaşırtmadı! Seçim gecesi 100 milyonluk çek kesmişler

Müşteki Arda Turan da ifade verdi. Turan, Erzan'ın kendisine "Bu fona kim ne kadar yatırdıysa ona göre kazanç sağlayacak, bu bir faiz değil" dediğini, kendisinin de 13 milyon 900 bin doları elden verdiğini anlattı. Turan, "Bütün birikimim bir anda gitti. Beni kandırdı" diye konuştu.

'ÜCRETSİZ SORABİLİRSİNİZ'

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolandırıcılık olayına ilişkin bir mesaj paylaştı. Demirtaş, Arda Turan'ın ifadesini alıntılayarak, "Buradan bütün sporcularımıza sesleniyorum. Yatırım yapmadan önce bir uzmana sorun. Bana ÜCRETSİZ sorabilirsiniz. Yatırım tavsiyesi vermek yasak. Size paranızı neye yatırmanız gerektiğini söyleyemem. Ama neye yatırmamanız gerektiğini söyleyip dolandırılmaktan kurtarabilirim" dedi.

Demirtaş, sporcuların finansal okuryazarlığını artırmak için kendisine ulaşabileceklerini belirtti.