İl başkanlarıyla yaptığı toplantı sonrası konuşan Özgür Özel, “CHP’ye yakışır bir parti meclisi (PM) listesi yapacağız. Bölgesel dağılıma, cinsiyet ve gençlik kotasına uygun bir liste hazırlayacağız. 81 il başkanımızın sahiplendiği bir anahtar listeyi sunacağız” dedi.

Skandal! Diyanet, halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş Skandal! Diyanet, halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Özel, “CHP’ye yakışır bir PM listesi yapacağız. Bölgesel dağılıma, cinsiyet ve gençlik kotasına uygun bir liste hazırlayacağız. 81 il başkanımızın sahiplendiği bir anahtar listeyi sunacağız. Tüzük değişikliği, ön seçimle ilgili taahhütlerimiz noktasında bugün bir kez daha teyitleştik. Ancak bu anahtar listenin kamuoyu tarafından blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz” diye konuştu.

'ÖRGÜTÜNDEN GÜÇ ALAN İL YÖNETİM ANLAYIŞIYLA YOL YÜRÜYECEĞİZ'

Özel, Kılıçdaroğlu’nun deneyimlerinden yararlanmayı sürdüreceklerini ifade ederek şunları kaydetti:
“Dün taahhüt ettiğimiz ne varsa yapacağız; tüzük değişikliği, ön seçimle ilgili taahhütlerimiz, il ve ilçelerimizin yalnız bırakılmaması noktasında bugün bir kez daha teyitleştik. Bundan sonraki süreçte CHP örgütüne güç veren ve örgütünden güç alan il yönetim anlayışıyla yol yürümeye devam edeceğiz. Biraz önce içerideki alkışlar, şahsıma değildi, birbirimize değildi. İçerideki alkışlar bu zamana kadar il başkanlarımıza genel başkanlık yapan, partimizin 7. genel başkanı, adalet yürüyüşümüzün önderi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu hep birlikte alkışladık. Bundan sonra da onun deneyiminden istifa edeceğiz.”