Özel, "İçinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili Meclis Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplamasını talep ettim. Gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti." dedi.

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı ile anayasayı ihlal ettiğini öne sürerek yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargıtay, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması için TBMM’ye yazı gönderilmesine de karar verdi.

'ÇAĞRI YAPACAĞINI BELİRTTİ'

Yargıtay'ın kararının ardından Özel, dün akşam saatlerinde parti grubuyla olağan üstü toplantı gerçekleştirmişti. Ardından, yaptığı basın açıklamasında, Meclis Danışma Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını talep etmişti.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kurtuluş'u aradığını belirterek, şu ifadeleri kullandı.

"Sayın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'la telefonla görüştüm ve kendisinden içinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili Meclis Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplamasını talep ettim.

Kendisi ağırlamakta olduğu Filistin Heyeti'yle planlı programlarının ardından, gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti.

Bakanlık duyurdu: İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı Bakanlık duyurdu: İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı

Kendisinin başkanlığında yapılacak Danışma Kurulu toplantısına partimiz adına bizzat katılacağım."