CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Onursuz olan Kılıçdaroğlu'dur” sözü nedeniyle 5 kuruşluk tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, “Müvekkilin, ‘Adamına göre, kişiliğine göre, ederine göre tazminat olmalı. Benim için Süleyman Soylu'nun değeri 5 paradır. O nedenle 5 paralık dava açılması lazım. Ancak madem ‘para’ birimi tedavülde yok, o halde 5 kuruşluk dava aç ve bunu da belirt’ talimatı çerçevesinde sadece 5 kuruşluk dava açma yoluna gidilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Meclis'te açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Süleyman Soylu, Recep Tayyip Erdoğan'ın pis işlerini yaptırdığı bir araçtır. Bunu bilin, bunu görelim" ifadelerini kullandı.

chpli ozgur ozel foto 01

BAKAN SOYLU'DAN HAKARET

Soylu, sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşımlarda bulunmuş şu ifadeleri kullanmıştı:

"Onursuz olan, Kılıçdaroğlu'dur. Büyükelçilere bu cennet vatanı pazarlayan Askerimize "kimyasal silah" kullanıyor iftirası atanları savunan Emniyet ve Jandarma'ya "cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti" yaftası takan PKK’nın Suriye kolu PYD'yi "barış elçisi"(!) ilan eden, PKK mensuplarını sözde "gazeteci" diyerek savunan, Türkiye'de terör bitiyor diye üzülen, Eşkıya takımına mahkeme bastıran, 15 Temmuz'a "tiyatro" diyen, Kaç seçim kaybettiğini unuttuğumuz, koltuğunu işgal eden, KILIÇDAROĞLU ONURSUZDUR!"