Gaziantep'te Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in cenaze töreninde, naaşın mezalığa gelişinin beklendiği sırada bir kişi çelenkler arasında bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çelengini parçalayıp  tören alanı dışına attı.

Daha sonra bu kişi ve yanına gelen bir başka destekçisi kabalalıktaki bir gruba tekbir çektirip alkışlattı.

AK PARTİ ADAY ADAYI ÇIKTI

Bu eylem, bazı AK Partili yöneticiler ve partiye yakın sosyal medya hesaplarından “Vatandaş tepkisi” olarak yansıtıldı.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre, gerçek daha sonra ortaya çıktı. Çelengi parçalayan kişinin 24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Kenan Öztürk olduğu ortaya çıktı.

Utanç tablosu yayınlandı: Çocuk yaşta evlilik verileri belli oldu Utanç tablosu yayınlandı: Çocuk yaşta evlilik verileri belli oldu

Öztürk’ün, aday adaylığı dönemindeki tanıtım broşürünün yanısıra, dönemin AK Parti İl Başkanı ve şu anki milletvekili Eyyüp Özkeçeci ile AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’ı 17 Nisan 2019’da ziyareti sırasında çekilen fotoğraflarının da sosyal medya hesaplarında yayınlandığı görüldü.

Öztürk, cenaze namazı sırasında ise AK Parti Milletvekili Eyyüp Özkeçeci’nin yanında saf tuttu.

Törende yaşanan bu durum, şehitlerin anısına saygı ve birlik mesajları verilmesi gereken bir zamanda gerginliğe neden oldu. 

ŞEHİT YAKINI DEĞİL: O KİŞİYİ TANIMIYORUZ

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, şehit yakınıyla telefonda görüşerek baş sağlığı dileğini ilettiğini ve bu kişilerin kendisine, ”O kişiyi tanımıyoruz” dediğini belirtirken, olayın bir provokasyon olduğunu kaydederek şunları söyledi:

-AK Parti iktidarı yine kandan, terörden, karmaşadan ve kaostan medet umar hale gelmiştir.

-Halka vereceği hiç birşey olmadığını, hiç bir vaadini şimdiye kadar gerçekleştiremediğinden yine 2015 yılında Haziran-Kasım seçimlerinde olduğu gibi terörden ve kandan medet ummaya başlamıştır.

-Dün Gaziantep'teki şehit cenazesinde sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in gönderdiği çelenk parçalanıp atılmıştır. Bu şahıs daha önce AKP'den milletvekili aday adayı olan bir kişi. Şehitle de hiçbir yakınlığı yok.

-Bu şahıs cenaze sırasında da AKP eski il başkanı ve şu anki milletvekili Eyup Özkeçeci'nin yanında durmaktadır. Bunun çok açık bir provokasyon olduğu ortaya çıkmıştır.

-AK Parti, Türk Milletinin, fakir fukara çocuklarının kanından elini çekmeli ve terörden medet ummaktan vazgeçmelidir.

ŞEHİDİN NAAŞINI HAVALİMANINDA KARŞILADIK

AK Partili Kenan Öztürk’ün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çelengini parçalamasına bir tepki de CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu’ndan geldi.

Şehidin naaşını CHP Bursa Miletvekili Orhan Sarıbal ile birlikte hava Limanında karşıladıklarını belirten İl Başkanı Reisoğlu, “Karşılama sırasında şehidimizin yakınlarına baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Şehidimiz Suruçlu. Ancak, Gaziantep’te oturuyor. Bu provokatör ile de bir yakınlığı yok. Yapılan provakatörlüğü milletimizin takdirine bırakıyorum” dedi.